Deventer Hanzekwartet

Tijdens het Hanzetijdperk groeide de handel snel. Kooplieden die dezelfde koopwaar verhandelden, sloten zich aaneen. Deze groep heette ‘Hansa’. Deventer stond in deze tijd bekend om zijn jaarmarkten. De markten vonden zes keer per jaar twee weken lang plaats. Op deze markten werd veel verhandeld. In Deventer kochten mensen Deventer Koek voor de reis, deze was namelijk lang houdbaar en kon veelvuldig verscheept worden via de Hanze.

Al in de achtste eeuw was Deventer een handelsnederzetting, die zich spoedig ontwikkelde tot één van de weinige grote vroeg middeleeuwse steden. In de tiende eeuw begon de grote opleving van de handel voor Deventer en die zette door tot ver in de late middeleeuwen. Als stad met stadsrechten en keizerlijke privileges werd Deventer een zeer prominent lid van het Hanzenetwerk.

Het Hanzekwartet is een concept van:

Neem contact op met Studio ToonWorkz via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Derk-Jan Rouwenhorst, 06 23 55 09 29


Website: www.toonworkz.nl | E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.